Jautienos vyniotiniai
Jums prireiks:
170 g jautienos,
15 g tirpinto sviesto,
15 g pomidorų tyrės,
60 g svogūnų,
40 g grybų,
10 g džiūvėsėlių,
15 g miltų,
10 g morkų,
10 g petražolių,
150 g sultinio,
pipirų, druskos,
žalumynų.
Veiksmai:
Jautieną supjaustykite plonais gabalais, išmuškite, pabarstykite druska ir ant vidurio uždėję kimšinio susukite į lovelį, suriškite siūlu ar susmaigstykite pagaliukais ir pakepinkite ant sviesto.
Kimšinį paruoškite iš smulkiai supjaustytų svogūnų pakepintų svieste. Juos pagardinkite pipirais, maltais džiūvėsėliais, kietai virtu kapotu kiaušiniu ar smulkiai kapotais pakepintais grybais ir gerai išmaišykite.
Kimšiniu įdarytus ir pakepintus volelius dėkite į troškinimui skirtą indą, užpilkite sultiniu ir troškinkite 1 valandą. Paskui vyniotinius išimkite, nuimkite siūlus. Sultinį nukoškite, įdėkite pakepintų miltų, pakepintų prieskoninių daržovių, pomidorų tyrės, pakaitinkite ir užpilkite ant vyniotinių.