Jogurtinis tortas
Jums prireiks:
1.2 kiaušiniai
2.150 g cukraus
3.50 g vanilinio cukraus
4.2 šaukštai krakmolo
5.1 šaukštelis kepimo miltelių
6.2 šaukštai miltų
7.1 indelis (850ml) marinuotų persikų
8.8 šaukšteliai želatinos
9.1 kg naturalaus jogurto
10.1 citrinos sulčių
11.50 g migdolų plokštelių 12.20 g pistacijų
13.600 g plakamosios grietinėlės
Veiksmai:
Baltymus išplakti su trupučiu cukraus ir sudėti puse vanilinio cukraus. Atskirai išplakti trynius ir pamažu išmaišyti su baltymais. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir krakmolą, atsargiai išmaišyti. Tešlą sudėti į riebalais išteptą formą ir iškepti, kepti 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Biskvitą atšaldyti.
Keletą persikų puselių išimti ir palikti papuošimui, o likusius sutrinti, išplakti su sirupu, kuriame jie buvo. Ištirpinti 3 šaukštelius želatinos ir sumaišyti su persiku mase, po to 15 min. pastatyti į šaldytuvą. Likusią želatiną išbrinkyti. Jogurtą išmaišyti su citrinos sultimis, likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi . Išplakti 1/3 grietinėlės. Ištirpintą želatiną išmaišyti su jogurtu, sudėti plaktą grietinėlę . Puse kremo sudėti ant biskvito ir 15 min. pastatyti į šaldytuvą. Po to sudėti persikų masę ir pastatyti į šaldytuvą 5 min. Išėmus sudėti likusią kremo dalį ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai.
Pakepinti migdolų plokšteles. Smulkiai supjaustyti pistacijas. Išplakti likusią grietinėlę ir 2/3 ištepti torto viršų ir šonus, o likusių papuošti tortą. Šonus apklijuoti migdolų plokštelėmis, ant viršaus sudėti paliktus persiku s ir apibarstyti susmulkintomis pistacijomis. Skanaus!