Jogurtinis tortas su braškėmis
Jums prireiks:
Pagrindui :
3 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
truputis druskos
60g miltų
40g krakmolo
Jogurtiniui įdarui :
250g šviežių braškių
50ml apelsinų sulčių
100g cukraus
40g tirpstančios želatinos
350g jogurto [2 stiklinės]
33% grietinėlės – 250ml
Pagražinimui reiktų 10-12 gražių didelių braškių , cukraus pagal skonį, bespalvės želė [1pokelis – 8g.], vanduo arba vaisių sultys – 250ml.
Veiksmai:
Su šakute sutrynti braškes ir maišyti tol kol pasidarys vienalytė masė, įdėti cukrų ir dalį apelsinų sulčių ir kaitinti kol užvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti masei atvėsti. Į likusias apelsinų sultis supilti želatiną , maišyti, turėtų ištirpti. Ištirpusią želatiną maišant įpilti į atvėsusias braškes . Viską gerai išmaišius palikti atvėsti šaltesnėje vietelėje.
Grietinėlę supilti į dubenį ir suplakti.
Norint pagaminti tešlą, reikia atskirti baltymus nuo trynių. Suplakti trynius ir maišant dadėti 2 šaukštus cukraus, baltymus supalkti ir išmaišyti su žiupsneliu druskos iki putų, poto mažais kiekiais įpilti cukraus ir maišyti. Miltus ir krakmolą išpilti ant pergamentinio popieriaus ir pusė susidariusios masės suplakti su tryniais susidariusia mase. Formą tortams kepti [24cm] sutepti sviestu [nereikia sutepinėti sienelių, tik dugnas], ant dugno pabarstyti miltų ir išlieti esamą masę, paredaguoti paviršių [reikia, kad būtų lygus]. Dabar kepti torto pagrindą 180 laipsnių temperatūroje 35minutes. Iškepus, išimkite ir leiskite ataušti.
Šiek tiek suplakti jogurtą, po vieną šaukštą pridedant plaktą grietinėle maišyti.
Palaipsniu į susidariusią masę pridėti braškių masę ir maišyti. Ir dar kartelį viską sumaišome.
Dabar jogurtinį įdarą užpilti ant iškepto pagrindo ir įdėti į šaldytuvą 3-4 valandom, kad spėtų sustingti.
Braškes skirtas pagražinimui supjausytit per pusę ir sudėti ant torto.
Žele gaminimas
Želatiną sumaišyti su cukrumi, sumaišyti su nedideliu kiekiu vandens arba sulčių, vėliau pridėti likusią dalį skysčių. Kaitiniti kol užvirs.
Padarytą masę užpilti ant braškių . Įdėkite į šaldytuvą, kad želė sustingtų.
Tortas gatavas.
Pagal http://www.cooking-book.ru