Karpis
Jums prireiks:
1.1 didelis šviežias karpis,
2.2 morkos,
3.3 šaukštai smulkintų petražolių,
4.1 citrina,
5.1 svogūno galva,
krapai, lauro lapeliai, pipirai, druska,
didelė stiklinė baltojo vyno
Veiksmai:
Karpį ištrinkite prieskoniais, druska ir palikite porаi valandų. Kepimo formą išklokite folija, folijos kraštai turi būti ilgesni, kad vėliau būtų galima užlenkti. Gausiai dėkite morkų, petražolių, krapų ir pjaustyto svogūno . Paguldę karpį į pilvelį pridėkite pjaustyto svogūno ir apšlakstykite vynu. Jei karpį kepate su galva, nepamirškite išimti žiaunų, nes nuo jų žuvis apkarsta. Paruoštą karpį apšlakstykite aliejumi ir užlenkite folijos kraštus padarydami voką – tarp žuvies ir folijos turi likti tarpas. Dėkite žuvį į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje valandą arba pusantros. Skanaus!