Karpis su pomidorais
Jums prireiks:
karpio (apie 1,5 kg)
druskos, baltųjų pipirų
ctrinos sulčių
2-3 šakelių rozmarino
3-4 šakelių petražolių
3 šaukštų džiūvėsėlių
4 pomidorų
1-2 skiltelių česnako
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
30 g sviesto
Veiksmai:
Žuvį įtrinti druska, prieskoniais ir apšlakstyti citrinos sultimis.
Žalumynus sumaišyti su džiūvėsėliais. Rozmarinų įdėti į žuvies vidų.
Pomidorus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Česnakus nulupti ir palikti skiltelėmis.
Aliejuje iš abiejų pusių apkepti žuvį. Perdėti į kepimo indą ir apdėlioti smulkintais pomidorais bei česnakų skiltelėmis.
Žuvį kepti 225 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Išimti, apibarstyti
džiūvėsėliais, apdėlioti sviesto gabaliukais. Dar kepti 10-15 min.