Karpis su žaliaisiai žirneliais
Jums prireiks:
1.1,5 kg žuvis
2.200 g konservuotų žaliųjų žirnelių
3.40 g sviesto,
4.1 citrina
5.1 kiaušinis
pyrago džiūvėsėlių
6.4 šaukštai aliejaus
cukraus, druskos
Veiksmai:
Supjaustykite žuvį stambiais gabalais, apšlakstykite citrinos sultimis ir pasūdykite. Po 30 minučių juos pavoliokite plaktame kiaušinyje su sutrintais pyrago džiūvėsėliais ir kepkite pakaitintame aliejuje, kol abi pusės paruduos. Žaliuosius žirnelius pasūdykite ir įberkite truputį cukraus. Svieste pakepinkite porą šaukštų džiūvėsėlių ir sumaišykite su žirneliais. Žuvį sudėkite į pailgą pusdubenį ir ją apdėkite žirneliais. Skanaus!