Kepsniai su ananasu
Jums prireiks:
1.1 kg kiaulienos (su labai nedaug riebaliukų),
2.100 g prancūziško pusiau saldaus vyno,
3.500 g marinuotų ananasų griežinėliais, vorčesterio padažo, kiaulienos prieskonių, majonezo, fermentinio sūrio,
4.2 galvutės česnako, truputėlis medaus, bulvės.
Veiksmai:
Kiaulieną supjaustyti kaip karbonadui ir pamušti. Mėsą iš abiejų pusių įtrinti su išspaustu česnaku, apšlakstyti vorčesterio padažu, vynu, po to pabarstyti kiaulienos prieskoniais, druska, pipirais, raudonąja paprika. Mėsos gabalėlius palikti marinuotis 30 min.Bulves nuskusti, įpjauti beveik iki galo grėžineliais, bet kad liktų bulvės forma. Į įpjautas vietas įberti druskos, bulvių prieskonių ir uždėti grietinės. Bulvės reikia kepti orkaitėje kartu su kepsniukais.Mėsai pasimarinavus ant kepsniukų dėti po ananaso griežinėlį, į viduriuką įdėti šaukštelį majonezo ir užtarkuoti fermentinio sūrio (daug). Į skardą įpilti truputį aliejaus, vandens, ir ananasų sulčių. Skardą įdėti į orkaitę ir padaryti mažą ugnį, kad keptų iš lėto apie 1-1.5 val. Prieš baigiant kepti kepsnius ištepti su natūraliu medumi ir po 10 min. išimti. Patiekti su karštomis bulvėmis.
Šaltinis : audras.ten.lt