Kepta višta arba gaidys
Jums prireiks:
1 višta,
50 g rūkytų lašinių,
1 šaukštas taukų,
1 šaukštas sviesto,
petražolių, druskos,
citrinos sulčių.
Veiksmai:
Vištą nuvalykite, įtrinkite druska. Krūtinę ir šlauneles prismaigstykite supjaustytų lašinukų. Vištą suriškite siūlais taip, kad sparnai priglustų, o kojas prispauskite sukryžiuotas ar sukiškite jas į papilvėje padarytą skylę. Keptuvėje ištirpinkite riebalus ir apkepinkite paruoštą vištą. Tada į paukščio vidų dėkite sviestą sumaišytą su citrinos sultimis ir smulkintomis petražolėmis. Dėkite paukštį į keptuvą, supilkite riebalus , likusius po kepimo ir nuolat laistant kepkite paukštį, kol suminkštės. Iškeptą vištą atvėsinkite, nuriškite siūlus ir supjaustė vidutiniais gabaliukais dėkite į pailgą lėkštę.