Kepta žuvis su sezamo sėklom
Jums prireiks:
4 porcijos
1/4 stiklinės miltų
1 šaukštelis druskos žiupsnelis pipirų
1/4 stiklinės sezamo sėklų
1 kiaušinis
1 šaukštas pieno
4 bet kokios baltos žuvies muštiniai (apie 900 g)
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai aliejaus
1/3 stiklinės džiūvėsių
kelios citrinos skiltelės ir petražolės
Veiksmai:
Į dubenį supilti miltus, druską ir pipirus. Siame mišinyje pavolioti žuvį.
Į negilų dubenį suberti džiūvėsius ir sezamo sėklas. Kitame dubenyje išplakti kiaušinį kartu su pienu.
Žuvį ištepti kiaušinio mišiniu, po to vėl pavolioti džiūvėsiuose.
Didelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies ištirpinti aliejų ir sviestą. Kai sviestas ir aliejus įkais, sudėti žuvies muštinius ir kepti, kol apskrus (apie 5 min. kiekvieną pusę).
Žuvį patiekti karštą kartu su citrinos riekelėmis ir apibarstytą petražolėmis.