Kepti džiovinti grybai
Jums prireiks:
10 didelių grybų,
vandens,
1 stiklinė pieno,
1 kiaušinis,
5 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
druskos, pipirų,
3 šaukštai sviesto.
Veiksmai:
Grybus švariai nuplauti, 4 valandas mirkyti vandeniu atskiestame piene ir jame išvirti. Iš nuoviro išvirti sriubą arba pagaminti padažą. Išvirtus grybus apibarstyti prieskoniais, suvilgyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti džiūvėsėliais, į kuriuos įmaišyta šiek tiek druskos ir pipirų , iš abiejų pusių kepti karštuose riebaluose, kol apsitrauks rusva plutele. Patiekti su keptomis bulvėmis arba bulvių koše, su krienų padažu ir agurkų, pomidorų arba ankštinių pipirų salotomis. Skanaus!