Kiauliena, troškinta su pupomis arba žirniais
Jums prireiks:
1.600 g sluoksniuotos kiaulienos,
2.2 stiklinės džiovintų žirnių arba pupų,
3.1 litras vandens,
4.druskos,
5.pipirų,
6.šiek tiek rūkytos kiaulienos odelės,
7.2 svogūnai,
8.1 petražolės šaknis,
9.gabalėlis morkos,
10.2 šaukštai obuolių sulčių arba 2 pomidorai.
Veiksmai:
Žirnius ir pupas perrinkti ir 6-8 valandas mirkyti. Pupoms reikia įpilti daug vandens. Kai jos išbrinks, vandenį nupilti. Ant troškintuvo dugno sudėti mėsą, ant jos – rūkytos kiaulienos odelę, žirnius arba pupas ir prieskonines daržoves, įpilti vandens, kad vos apsemtų produktus, pagardinti (troškinant su pupomis, įpilti rugščių sulčių arba įdėti pomidorų). Troškinti ant mažos ugnies 2-2,5 valandos. Paskui mėsą išimti, supjaustyti plonais griežinėliais ir vėl sudėti atgal į troškintuvą. Patiekti su rūgščiu pienu arba grietine, grietinės padažu, raugintais agurkais arba daržovių salotomis. Skanaus!