Kiaušininis apkepas su karamelės padažu
Jums prireiks:
1.Karamelei :
Stiklinė cukraus
1/4 stiklinės vandens
2.Apkepui :
1/2 stiklinės cukraus
1l pašildyto pieno
6 kaiušiniai
1 1/2 šaukšteliai vanilės esencijos
Veiksmai:
Paruoškite karamelę : įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tirpintu sviestu ištepkite aštuonias pusės stiklnės talpos ir karščiui atsparias formeles. Vidutinio didumo prikaistuvyje sumaišykite cukrų ir vandenį. Maišydami ant vidutinio karštumo viryklės kaitinkite tol, kol cukrus ištirps. Užvirinkite, sumažinkite viryklės karštumą ir pamažu virinkite 5-10 minučių arba tol, kol mišinys pavirs karamele. Tada nukelkite nuo viryklės. Į kiekvieną paruoštą formelę įpilkite truputį karšto mišinio ir įmaišykite, kad sienelės apliptų mišiniu.
Paruoškite pudingą : į prikaistuvį suberkite cukrų, supilkite pieną ir ant vidutinio karštumo viryklės, atsargiai maišydami, kaitinkite tol, kol cukrus ištrips. Kiaušinius su vainle plakite 2minutes, tada supilkite į šiltą pieną. Iškoškite į stiklainį. Kiaušinių ir pieno mišinį išpilstykite į kepimo formeles, kurias sustatykite į indą ir į jį pripilkite karšto vandens tiek , kad formelės ligi pusės būtų apsemtos. Kepkite 30 minučių, kol apkepas sustandės (įbedus ir ištraukus peilį, pastarasias turi būti sausas). Prieš duodami į stalą, ataušinkite ir šaldykite apie 6 valandas. Prieš išimdami apkepą, peiliu atsargiai apibraukite formelės pakraščiu ir kepinį apdairiai išverskite ant lėkštės. Jeigu reikia, formelę truputi pakratykite. Į stalą duokite su išplakta grietinėle ir, jeigu pageidaujate, su braškėmis.
Receptą atsiuntė Rasa iš Šiaulių.