Kiniškai paruošta kalakutiena


Jums prireiks:
400 g kalakuto krūtinėlės
150 g morkų
150 g voveraičių arba pievagrybių
100 g porų
150 g konservuotų kukurūzų
150 g mažos cukinijos
10 g svogūnų
150 g morkų
150 g voveraičių arba pievagrybių
100 g porų
150 g konservuotų kukurūzų
150 g mažos cukinijos
10 g svogūnų 2 šaukštai sojų padažo
2 šaukštai degtinės
cukraus
druskos
pipirų
3 šaukštai aliejaus (kepti)

Veiksmai:

Mėsą nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais plonais gabaliukais, sudėti į dubenėlį, užpilti sojų padažu, degtine, pabarstyti druska, cukrumi, pipirais, sumaišyti ir palikti 30 min. Tada paruošiame daržoves ir grybus. Morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Voveraites nuvalyti, nuplauti ir nusausinti. Porą supjaustyti griežinėliais. Kukurūzus nuvarvinti. Cukiniją perpjauti išilgai pusiau ir supjaustyti griežinėliais. Svogūnus supjaustyti šiaudeliais.

Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti svogūnus, kol pasidarys skaidrūs. Paskui suberti likusias daržoves ir kepti dar 2-3 min. Pasūdyti, įberti pipirų. Mėsą pakepti ir sumaišyti su paruoštomis daržovėmis.

Patiekti su biriai virtais ryžiais, balta duona arba skrebučiais.

Šaltinis: arvikalakutai.lt

Similar Posts