Kopūstinukai
Jums prireiks:
300 gr. kopūsto (apie 1/4 gūžės)
1 kiaušinis
2 v. š. miltų
1 v.š. kruopų (kokios mėsgtamiausios)
2 v.š. kefyro
1/2 arb. š. kepimo miltelių
aliejaus kepimui
druskos, prieskonių (pagal skonį)
Veiksmai:
Kopūstą sumalti mėsmale su stambiausiu sieteliu, sudėti miltus, kruopas, druską, prieskonius, kepimo miltelius, kefyrą. Viską gerai išmaišyti. Kiaušinį išplakti iki putų ir supilti į kopūstinukų „tešlą”. Vėl gerai išmaišyti ir palaikyti kelias min. Kepti įkaitintame aliejuje pridengus keptuvę dangčiu. kepti ant lėtos ugnies, kad blyneliai gražiai iškiltų. Pire blynelių tinka grietinė ir giretinės padažai.