Kopūstų apkepas
Jums prireiks:
250 g mėsos faršo,
3/4 galvutės kopūsto,
2 morkų,
2 skiltelių česnako,
druskos,
pipirų,
4 šaukštų aliejaus
Veiksmai:
Kelis kopūsto lapus supjaustykite kvadratais, kitus smulkiai sukapokite. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais. Kartu su kopūstais sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 3 minutes. Nukoškite.
Česnaką smulkiai supjaustykite, įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, jame apkepinkite česnaką, paskui mėsą ir kopūstus. Pagardinkite druska ir pipirais. Karščiui atsparų indą ištepkite aliejumi . Į dugną dėkite mėsą k kopūstus. Pabarstykite morkomis. Viršų apklokite kopūsto kvadratais, pašlakstykite aliejumi ir kepkite apie 30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.