Krevečių kokteilis
Jums prireiks:
400 g šaldytų krevečių
mažo ananaso
200 g grietinės
2 šaukštų majonezo
1–2 šaukštelių medaus
2 šaukštų smulkintų petražolių
citrinos sulčių
tabasko padažo
druskos, pipirų
gūželės salot
Veiksmai:
Krevetes atšildyti. Ananasą nulupti, perpjauti, išpjauti kietą vidurį. Dalis supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Grietinę išmaišyti su majonezu, medumi ir petražolėmis. Pagardinti citrinos sultimis, tabasko padažu, druska, pipirais.
Krevetes nuplauti, nuvarvinti. Supilti padažą ir išmaišyti. Salotas nuplauti, nusausinti ir suplėšyti gabaliukais.
Salotomis iškloti indelius, įdeti ananasų, krevečių su padažu. Patiekti papuošus petražolėmis, su balta prancūziška duona.