Krevetės su spagečiais
Jums prireiks:
500 g spagečių
druskos
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
citrinos sulčių
200 g lukštentų krevečių
pipirų
Padažui:
mažo gabaliuko imbiero
3 česnako skiltelių
0,5 žaliosios paprikos
nuluptos citrinos
saujelės žalumynų: kalendrų, bazilikų, petražolių
3 šaukštų lukštentų pistacijų
2 šaukštų rapsų aliejaus
šaukšto sezamų aliejaus
2 šaukštų apelsinų sulčių
4 šaukštų sultinio”
Veiksmai:
Įkaitintame aliejuje krevetes kepinti 3–4 min. Pasūdyti, pabarstyti pipirais ir įpilti šaukštą citrinos sulčių.
Visus padažui skirtus produktus sudėti į dubenį ir gerai ištrinti elektriniu smulkintuvu.
Spagečius išvirti pasūdytame vandenyje ir nusunkti. Supilti pusę kiekio padažo ir išmaišyti.
Krevetes patiekti su makaronais, papuošti kalendrų lapeliais. Likusi padažą patiekti atskirai.