Kuojos su migdolais
Jums prireiks:
200 g migdolų skiltelių
100 g maltų džiūvėsėlių
svogūno
skardinės konservuotų kriaušių (250 g)
šaukšto sviesto
0,5 šaukštelio kario
100 ml sauso baltojo vyno
100 g itališkos varškės
druskos, pipirų
300 g ryžių
400 ml sultinio
8 kuojų gabaliukų
1–2 šaukštų citrinos sulčių
5 šaukštų miltų
kiaušinio
2–3 šaukštų aliejaus
Veiksmai:
Migdolus išmaišyti su džiūvėsėliais. Svogūną susmulkinti. Kriaušes nuvarvinti ir stambiai supjaustyti.
Išlydytame svieste pakaitinti pjaustytus svogūną, kriaušes, suberti karį. Supilti vyną, sultinį ir pavirinti 10 min.
Įmaišyti varškę, pasūdyti, pagardinti pipirais ir ištrinti maišikliu. Išvirti ryžius. Žuvis pašlakstyti citrinos sultimis.
Žuvis pavolioti miltuose, plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Iškepti aliejuje. Patiekti su ryžiais ir padažu, pabarstyti migdolais.