Kvepianti vištiena melione
Jums prireiks:
1.2 nedideli melionai,
2.1 šaukštelis kiniškų prieskonių,
3.2 šaukštai sezamo sėklų,
4.4 vištienos krūtinėlės,
5.150 ml sauso chereso,
6.4 šaukštai aliejaus,
7.3 šaukštai krakmolo
8.3 šauštai kiniško sojos padažo,
9.4 žalių svogūnų laiškų,
10.4 lapinio saliero stiebai,
11.1 poras,
12.3 skiltelės česnako,
žiupsnelis juodųjų ir čili pipirų,
1 šaukštas cukraus,
1 gabalėlis šviežios imbiero šaknies.
Veiksmai:
Melionus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklas. Dėkite į grilį ir kepkite maždaug 20 minučių. Galiausiai pjūvio vietas pabarstykite kiniškais prieskoniais ir sezamo sėklomis.
Vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Sumaišykite po 2 šaukštus chereso, sojos padažo ir krakmolo, išmaišykite ir užpilkite šiuo marinatu mėsą, uždenkite ir palikite 3 minutėms.
Porą ir saliero stiebą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Česnaką ir imbierą nuvalykite ir susmulkinkite.
Aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje. Apkepinkite jame vištieną, pagardinkite ją juodaisiais ir čili pipirais, išimkite iš keptuvės.
Į tą pačią keptuvę sudėkite daržoves, imbierą ir česnaką ir pakepinkite pastoviai maišydami 3 minutes. Sudėkite vištieną. Likusį cheresą sumaišykite su sojos padažu, krakmolu ir cukrumi, supilkite viską į keptuvę , pakaitinkite iki virimo ir suberkite likusius prieskonius.
Gautą daržovių ir mėsos masę įdarykite dar šiltus melionus. Atskirai patiekite ryžius. Skanaus!