Lakštinių apkepas su lašišomis /Lasagne
Jums prireiks:
500 g lašišų filė
4 šaukštai citrinos sulčių
1 mažas garbanotasis kopūstas
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai miltų
1 stiklinė sultinio
1 stiklinė pieno
1 citrinos žievelė
1 pakelis lakštinių
250 g mocarelos sūrio
Veiksmai:
Lašišų filė supjaustykite stambiais gabalėliais, pašlakstykite citrinos
sultimis (2 šaukštais) ir pasūdykite. Kopūsto lapus įdėkite į pasūdytą
verdantį vandenį ir virkite 2 min. Didelėje keptuvėje arba puode
įkaitinkite sviestą ir pakepinkite ten miltus. Maišydami supilkite
pieną ir sultinį, įdėkite citrinos žievelę ir pavirkite 5 min.
Pagardinkite druska ir pipirais bei likusiomis citrinos sultimis.
Truputį padažo įpilkite į formą ir dėkite lakštinius, ant jų – 1/2
kiekio kopūstų ir lašišos. Apipilkite padažu ir dėkite kitą lakštinių
sluoksnį. Viską pakartokite dar sykį. Ant viršaus pilkite padažo ir
dėkite mocarelos sūrio griežinėlius. Kepkite 45 min. 175°C orkaitėje.
Papuoškite žalumynais. Skanaus!