Lašiša su greipfrutų salotomis
Jums prireiks:
2 vidutinio dydžio greipfrutų
2 guželių įvairių salotų
150 g salierų stiebų
4 šaukštų balzaminio acto
6 šaukštų vynuogių sėklų aliejaus
druskos
pipirų
240 g lašišos filė
šaukšto alyvuogių aliejaus
4 šaukštų petražolių lapelių
Veiksmai:
Greipfrutus nulupti ir padalyti skiltelėmis. Actą ir aliejų išmaišyti, pasūdyti ir pabarstyti pipirais.
Lašišą supjaustyti plonomis riekelėmis. Žuvies gabaliukus kepinti alyvuogių aliejuje 2 min.
Salotas, greipfrutų skilteles, salierų stiebus ir keptą lašišą sudėti į lėkštę. Užpilti paruoštu padažu.
Pusę kiekio petražolių susmulkinti ir pabarstyti žuvį su salotomis. Papuošti sveikais petražolių lapeliais.