Lašiša su makaronais ir petražolių padažu
Jums prireiks:
450 g lašišos filė be odos
230 g makaronų
175 g vynuoginių pomidorų
Padažui:
150 ml neriebios grietinėlės
3 šaukštų smulkintų petražolių
0,5 tarkuotos apelsino žievelės
Šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių
druskos
pipirų
Veiksmai:
Lašišą supjaustyti smulkiais gabaliukais. Sudeti į karščiui atsparų indą, pabarstyti pipirais, druska ir sandariai uždengti folija.
Dideliame puode užvirinti pasūdytą vandenį, suberti makaronus. Į puodą įleisti indą su lašiša. Virti ant silpnos ugnies 10–12 min.
Makaronus nusunkti, perlieti šaltu vandeniu ir išmaišyti su pusiau perpjautais pomidorais bei išvirusia lašiša. Palikti šiltai.
Paruošti padažą: grietinėlę, petražoles, apelsino žievelę, pipirus ir papriką išsukti. Pasūdyti. Lašišą su makaronais patiekti aplietus padažu.
Šaltinis : iki.lt