Lašiša su pikantišku padažu


Jums prireiks:
1.2 morkos,
2.1 vidutinio dydžio cukinija,
3.4 gabalėliai baltos duonos,
4.1/2 kg lašišos filė,
5.1 nedidelė citrina (supjaustyti),
1,5 kubelio vištienos sultinio,
salotų ir krapų papuošti.

Veiksmai:
Morkas ir cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis. Nupjovus duonos plutelę, apkepinkite riekeles ir kiekvieną perpjaukite skersai.
Išėmus kaulus, žuvį supjaustykite į 4 – 6 dalis.
Į puodą įpilkite 3 stiklines vandens, sudėkite citriną, sultinio kubelį. Virkite 5 minutes. Įdėjus į puodą ir lašišą, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir troškinkite 8-10 minučių.
Puode ant stiprios ugnies užvirkite 1,5 stiklinės vandens ir 1/2 sultinio kubelio, sudėkite morkas, sumažinkite ugnį ir virkite 2 minutes. Subėrus cukinijos juosteles uždenkite ir pavirkite dar 2 minutes, kol daržovės suminkštės.
Į pašildytas lėkštes sudėkite daržoves, ant jų – žuvį, viską užpilkite pikantišku padažu. Patiekalą papuoškite salotų lapais ir krapais. Šalia sudėkite ir keptos duonos riekeles.
Pikantiškas padažas: sumaišykite 3 šaukštus neriebaus majonezo, su 1 šaukštu žalių krapų, neriebaus pieno ir kaparių, 1,5 šaukštelio neaštrių garstyčių, 1/4 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės. Skanaus!

Similar Posts