Lietinių vyniotinis
Jums prireiks:
4 lietiniai blynai.
Įdarui: 1 pakelis riebios varškės, 1 kiaušinis, 1 citrina, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 stiklinės saulėgrąžų, 1 stiklinė riešutų.
Papuošimui: 2 šaukštai medaus, susmulkintų lazdyno riešutų
Veiksmai:
Varškę ir citriną su žievele sumalame mėsmale. Įmušame kiaušinį, suberiame cukrų ir gerai išmaišome. Lietinius klojame, kaip parodyta paveikslėlyje. Ant lietinių sudedame varškės masę, pabarstome saulėgrąžomis bei susmulkintais riešutais ir susukame vyniotinį . Jo kraštus užlenkiame. Vyniotinį dedame į sviestu arba margarinu pateptą skardą ir kepame 180ºC temperatūroje apie 10 min. Iškepusį vyniotinį patepame medumi ir pabarstome susmulkintais lazdynų riešutais.