Linų sausainukai
Jums prireiks:
1⅓ puodelio sviesto;
1¼ puodelio cukraus;
1½ puodelio rudojo cukraus;
2⅓ puodelio skrudintų linų sėmenų;
3 dideli kiaušiniai;
1½ arb. šaukštelio vanilės;
3½ puodelio miltų;
1 valg. šaukštas sodos;
3 puodeliai avižinių miltų.
Veiksmai:
Dubenyje išsukite sviestą su cukrumi, suberkite skrudintus linų sėmenis.
Kitame inde išplakite kiaušinius, suberkite vanilę ir supilkite į išsuktą sviestą . Miltus, avižinius miltus, sodą sumaišykite ir supilkite į masę. Viską gerai suminkykite, suformuokite 4 cm skersmens tešlos virveles. Jas sudėkite į šaldymo kamerą.
Atšaldytas virveles supjaustykite į 5 cm storio sausainius. Juos sudėkite į riebalais pateptą skardą, palikdami tarp jų 5 cm tarpus. Kepkite apie 13–15 minučių iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusius sausainius išimkite iš skardos ir atvėsinkite.