Makaronai su veršienos šonkauliais
Jums prireiks:
600 g makaronų (lakštinių),
1 kg veršienos šonkaulių,
3 skiltelės česnako,
3 šaukštai pomidorų padažo,
0,5 l vištienos sultinio,
100 g sviesto,
100 g fermentinio sūrio,
2 šaukštai majonezo,
1 morka,
1 svogūnas,
1 šaukštelis čiobrelių,
1/2 šaukštelio cinamono,
truputi aitriosios paprikos,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Veiksmai:
Veršienos šonkaulius supjaustyti mažais gabalėliais ir pakepinti svieste. Morką rupiai sutarkuoti, svogūną ir česnaką susmulkinti. Daržoves sumaišyti su šonkauliukais, suberti prieskonius ir patroškinti. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perlieti šaltu vandeniu. Dėti į karščiui atsparų indą, ant viršaus sukrėsti troškintus šonkauliukus. Sūrį sutarkuoti ir sumaišius su majonezu uždėti ant šonkauliukų. Ant viršaus užpilkite pomidorų padažo. Kepti orkaitėje 10-15 minučių.