Mamos sūreliai "liliputai"
Jums prireiks:
500 g varškės, 1 pakelis vanilinio cukraus, 1 šaukštas aguonų, 1 šaukštas razinų, 1 šaukštas kmynų, 1 šaukštas džiovintų obuolių, 50 g džiovintų slyvų, 5 šaukšteliai medaus. Dar reikės 5 mažų sūrmaišiukų.
Veiksmai:
Į 5 lėkštutes išdėliokite po 100 g varškės. Į kiekvieną įdėkite vis kitokius “paskaninimus”. Į 1 lėkštelę su varške įdėkite švarių aguonų, įdėkite šaukštelį medaus, išmaišykite ir sukrėskite į sudrėkintą sūrmaišiuką. Paslėkite tarp 2 lentelių ir laikykite per naktį (apie 12 val). Taip darykite ir kitus. Darydami sūrelį su slyvomis, išimkite kauliukus ir juos supjaustykite ruoželiais, tik tada sudėkite į varškę. Išimtus iš sūrmaišio sūrelius sudėkite ant lėkštutės.
Receptą atsiuntė Alma