Marinuota jautiena su lašinukais
Jums prireiks:
1 kg jautienos,
aliejaus,
100 g lašinukų,
grietinėlės,
1 šaukštas miltų.
Marinatui:
8 kadagio uogos,
mairūno,
lauro lapas,
4 sugrūsti gvazdikėliai,
1 gabalėlis saliero,
1 petražolės šaknis,
svogūnas,
4 šaukštai aliejaus,
acto,
druskos,
cukraus.
Veiksmai:
Mėsą sudėti į dubenį ir apibarstyti prieskonių mišiniu, užpilti acto. Taip mėsą palaikyti 3 dienas.
Tada prismaigstyti lašinukų, surišti. Po to pakepinti, įpilti marinato ir patroškinti. Į padažą supilti vandenyje plaktus miltus, grietinėlę, pagardinti marinatu, pakaitinti ir perkošti. Tada mėsą supjaustyti ir patiekti su padažu bei bulvėmis. Skanaus.