Marinuota jautienos išpjova
Jums prireiks:
6 žmonėms
1.Jautienos išpjova ~1,5kg Marinatui:
2.200g sojų padažo
3.200g kečupo
4.200g apelsinų sulčių
5.1 šviežias imbieras (nedidelis gumbas)
6.1 smulkintas česnakas,
grūstų juodųjų pipirų
nebūtina: TABASCO padažo mėgstantiems aštriai
Veiksmai:
Sumaišyti lygiomis dalimis sojas, kečupą ir apelsinų sultis. Imbierą nulupti ir sutarkuoti bulvine tarka arba smulkiai sukapoti. Česnako skilteles smulkiai sukapoti. Viską sumaišyti su padažu, pridėti grūstų pipirų ir TABASCO padažo pagal skonį. Druskos dėti nereikia, nes sūrumą suteikia sojų padažas.
Nuo jautienos išpjovos (pageidautina nešaldytos) nuvalome plėves, nupjauname galus ir supjaustome 3-4cm storio griežinėliais, paspausdami delnu suformuojame pjausnius. Sudedame į marinatą, kad apsemtų. Jei marinato mažai mėsą teks kelis kartus apversti, kad ji tolygiai pasimarinuotų. Marinuoti kokias 3-4 val. geriausiai per naktį šaldytuve.
Kepti ant grotelių virš gerai įkaitintų žarijų 20-25 minutes jei pjausniai su krauju – 10-12 min.
Šaltinis: Arūnas Oželis, restorano LA PROVENCE savininkas