Marinuota lašiša
Jums prireiks:
agurko
4 gabaliukų (po 150 g) lašišos
citrinos
saujelės krapų
2 šaukštų vyno acto
šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Veiksmai:
Agurką nuplauti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į dubenį, apibarstyti druska ir palikti valandai. Krapus susmulkinti.
Lašišą nuplauti ir nusausinti. Apibarstyti puse krapų, pipirais, druska . Agurkus nuplauti ir išdėlioti ant popierinio rankšluosčio.
Vyno actą, alyvuogių aliejų ir likusius smulkintus krapus išmaišyti. Paskaninti išspaustomis citrinos sultimis, druska ir pipirais.
Žuvį ant grotelių iš abiejų pusių kepti 4 min. Į lėkštes įpilti paruošto padažo, įdėti agurkų skiltelių. Uždėti po gabaliuką lašišos.
Šaltinis : iki.lt