Marinuotos strimėlės

Jums prireiks:
  4 šaukštų alyvuogių  aliejaus  
 12 mažų strimėlių 
 druskos,  pipirų  
 šaukšto citrinų  sulčių 
 50 g miltų 
 saujelės raudonėlių  
 3 mažų aitriųjų paprikų  
 2 raudonųjų  svogūnų  
 skiltelės česnako  
 50 g vyno acto 
 šaukštelio cukraus
Veiksmai:
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Žuvis nuplauti, nusausinti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Pavolioti miltuose ir kepti, kol apskrus.
Raudonėlius nuplauti ir nusausinti. Nuskabyti lapelius. Paprikas perpjauti išilgai, išvalyti sėklas, nuplauti ir supjaustyti žiedais.
Svogūnus ir česnaką supjaustyti riekelėmis. Kartu su actu, cukrumi, šaukštu druskos ir 150 ml vandens virti 5 min. Atvėsinti.
Į atvėsusį marinatą sudėti raudonėlių lapelius ir išmaišyti. Užpilti ant žuvų ir palikti 12 val. šaltoje vietoje marinuotis.
Šaltinis : iki.lt
