Martini steikas
Jums prireiks:
2 asmenims
2 valg.š. imbiero
2 valg.š. augalinio aliejaus
1 valg.š sauso vermuto
2 sutrintos česnako skiltelės
1 /2 arb.š. džiovinto baziliko
1 /2 arb.š. džiovinto mairūno
1/4 arb.š. druskos
2 Stručio pjausniai arba file – 140 gr. kiekvienam asmeniui
6 alyvuogės
1 šlakelis antpilo
Veiksmai:
Paruoškite steikus: plokščiame inde sumaišykite visus ingredientus , išskyrus mėsą ir alyvuoges.
Tada pamarinuokite steikus kambario temperatūroje apie 2 val. , kelis kartus apverskite. Išimkite steikus is marinato, tačiau marinato neišpilkite. Kepkite keptuvėje ar padėkite ant karšto griliaus apie 3 colius virš ugnies. Kiekviena pusę apkepkite apie 3 min, ne iki galo iškeptam paruošimui; 5 minutes vidutiniam paruošimui, pašlakstykite kepsnius marinatu.