Menkė su obuoliais
Jums prireiks:
* 4 menkės gabaliukų
* šaukštelio cukraus
* 2 šaukštų sviesto
* 4 didelių nuluptų obuolių puselių
* 200 ml obuolių vyno
* 100 ml mėsos sultinio
* druskos
* pipirų
* sviesto (aptepti)
* garstyčių
Padažui:
* 200 ml grietinėlės
* šaukštelio aštriųjų garstyčių
* 0,5 šaukštelio smulkintų čiobrelių
* šaukšto smulkintų petražolių
Veiksmai:
Ištirpinti cukrų ir du šaukštus sviesto. Sudėti įpjautas obuolių
puseles ir apkepti. Įpilti du šaukštus vyno ir troškinti, kol obuoliai
suminkštės.
Žuvies gabaliukus pavirinti likusiame vyne ir sultinyje. Perdėti į
sviestu pateptą skardą, pabarstyti druska ir pipirais, aptepti
ištirpintu sviestu.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Paskui aptepti
garstyčiomis, išdėlioti obuolius, apibarstyti petražolėmis. Kepti dar
10 min.
Paruošti padažą: 100 ml likusio nuoviro perkošti. Supilti
grietinėlę, pagardinti druska , prieskoniais ir pakaitinti. Padažą
patiekti atskirai.