Moliuskai vyno padaže
Jums prireiks:
3–4 mažų kaliaropių
2 svogūnų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
200 ml žuvų sultinio
200 ml sauso baltojo vyno
3 šaukštų anyžių degtinės
druskos
pipirų
pomidoro
2 kg moliuskų
Veiksmai:
Kaliaropes nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Apkepinti įkaitintame aliejuje.
Supilti paruoštą sultinį, baltąjį vyną, degtinę ir užvirinti. Paskaninti druska bei šviežiai maltais pipirais. Sudėti nuluptą pomidorą.
Moliuskus sudėti į sietelį ir gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Pašalinti atsivėrusiomis geldelėmis. Sveikus sumesti į daržovių troškinį.
Troškinti ant silpnos ugnies pamaišant 5–10 min. (nedengti). Moliuskus patiekti su troškintomis daržovėmis, užpylus padažo.