Mušti suktinukai (zrazai)
Jums prireiks:
1.4—5 antrekoto pusgaminiai, arba 500 g jautienos minkštimo,
2.druskos, pipirų,
3.40 g riebalų,
4.1 svogūnas,
5.1 morka.
Padažui:
6.1—2 šaukštai miltų, 7.skysčio, kuriame buvo troškinama mėsa,
8.100 g grietinės.
Įdarui:
9. 60—80 g griežinėliais supjaustytų lašiniukų arba rūkytos šoninės, 10.griežinėliais supjaustyto pomidoro,
11.1 supjaustytas svogūnas, 12.supjaustytų petražolių lapelių;
13. 40 g strypeliais supjaustytų lašiniukų, 14.4—5 kilkės (filė),
15.1 supjaustytas ir svieste patroškintas svogūnas;
16.1 šaukštelis garstyčių,
17.1 griežinėliais supjaustytas obuolys;
18.40—50 g sūrio, 2—3 šaukštai supjaustytų porų;
19.2 griežinėliais supjaustyti pomidorai, 4—5 šaukštai virtų arba svieste pakepintų grybų;
20.50 g šiaudeliais supjaustyto kumpio, 2—3 šaukštai stambiai tarkuotų morkų, supjaustytų porų;
21.3—4 šaukštai salotų „Dunaiskij” arba „Tervis”.
Veiksmai:
Plonus 1/2 cm storio mėsos griežinėlius išmušti, apibarstyti druska, pipirais. Ant kiekvieno uždėti kurio nors įdaro, suvynioti į tūtelę ir galą prismeigti mediniu smeigtuku. Jeigu mėsa gera, griežinėlių galus galima stipriau išmušti ir sudūrimo vietoje kita peilio puse prispausti prie mėsos. Tada nereikia smeigtuko. Suktinukus sudūrimu į apačią sudėti į įkaitintą keptuvę ir kepti iš visų pusių, kol paraus. Tada perdėti į troškintuvą, sudėlioti viena eile, įpilti karšto vandens, kad apsemtų mažiau kaip iki pusės, ir uždengus dangčiu troškinti ant mažos ugnies. Jeigu vandens bus daugiau, suktinukai virdami gali sutrūkti. Kai suktinukai suminkštės, juos išimti, į skystį supilti šaltame vandenyje išplaktus miltus. Virti 5 minutes. Paskui įdėti grietinės ir vėl sudėti suktinukus, tik be smeigtukų. Troškinti dar 5—10 minučių.
Patiekti su padažu, bulvėmis, daržovėmis.