Neriebus meduolis


Jums prireiks:

400 g medaus, 5 kiaušiniai, 1,2 stiklinės cukraus, 2,5 šaukšto tirpinto sviesto, stiklinė grietinės, 3,5-4 stiklinės miltų, šauktas sodos, 2 šaukšteliai prieskonių mišinio: maltų gvazdikėlių, cinamono, muskato riešuto, kvapiųjų pipirų.

Veiksmai:
Truyniai ištrinami su cukrumi, supilamas pavirintas medus (ataušęs), suberimi prieskoniai, supilamas tirpintas sviestas, grietinė, išpalkta su soda, suberiami išsijoti miltai ir gerai sumaišoma. Baiginat maišyti, sudedami išplakti baltymai. Tešla supilama į paruoštą skardą. Kepama apie 40 min. vidutinio karštumo krosnį. Iškeptas meduolis išverčiamas ant lentelės, ataušinamas. Po to pjaustomas nedideliais gabalėliais.

Similar Posts