Nicos salotos

Jums prireiks:
 skardinė konservuoto tuno savo sultyse,
100 g ankštinių pupelių,
3-4 bulvės,  virtos su lupenomis,
1 stambi svogūno  galvutė,
2 pomidorai,
druskos,
4 ančiuvių  filė,
žaliųjų salotų,
2 kietai išvirti kiaušiniai,
malti juodieji  pipirai,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai alyvuogių   aliejaus,
kapotų petražolių,
juodųjų alyvuogių   be kauliukų.
Veiksmai:
 Tuną nuvarvinti, sudėti į lėkštę ir sutrinti šakute. Pupeles  nuplauti, nupjaustyti galiukus ir pavirti apie penkioliką minučių verdančiame pasūdytame vandenyje. Po to perpilti pupeles  į sietelį, kad nutekėtų vanduo.  Nuluptas virtas bulves  supjaustyti kubeliais, svogūną  – žiedais, pomidorus   supjaustyti į aštuonias dalis.
Į lėkštės vidurį dėti plėšytas salotas, ant viršaus tuną ir likusias daržoves. Viską papuošti ančiuvių file ir į keturias dalis supjaustytu kiaušiniu. Apipilti iš druskos, maltų juodųjų pipirų, acto ir augalinio aliejaus pagamintu padažu ir kapotomis petražolėmis.
