Nicos salotos


Jums prireiks:
skardinė konservuoto tuno savo sultyse,
100 g ankštinių pupelių,
3-4 bulvės, virtos su lupenomis,
1 stambi svogūno galvutė,
2 pomidorai,
druskos,
4 ančiuvių filė,
žaliųjų salotų,
2 kietai išvirti kiaušiniai,
malti juodieji pipirai,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
kapotų petražolių,
juodųjų alyvuogių be kauliukų.

Veiksmai:
Tuną nuvarvinti, sudėti į lėkštę ir sutrinti šakute. Pupeles nuplauti, nupjaustyti galiukus ir pavirti apie penkioliką minučių verdančiame pasūdytame vandenyje. Po to perpilti pupeles į sietelį, kad nutekėtų vanduo. Nuluptas virtas bulves supjaustyti kubeliais, svogūną – žiedais, pomidorus supjaustyti į aštuonias dalis.

Į lėkštės vidurį dėti plėšytas salotas, ant viršaus tuną ir likusias daržoves. Viską papuošti ančiuvių file ir į keturias dalis supjaustytu kiaušiniu. Apipilti iš druskos, maltų juodųjų pipirų, acto ir augalinio aliejaus pagamintu padažu ir kapotomis petražolėmis.

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

* Please enter the Biggest Number

Suskaičiuokite *Captcha loading...