Nicos salotos su tunu ir ančiuviais


Jums prireiks:
2 skardinių konservuoto tuno savo sultyse,
5 bulvių, išvirtų su lupenomis,
1 stambios svogūno galvutės,
4 pomidorų,
200 g ankštinių pupelių,
druskos,
8 ančiuvių filė,
0,5 gūžės žaliųjų salotų,
2 kietai išvirtų kiaušinių,
maltų juodųjų pipirų,
2 valg. šaukštų acto,
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukšto kapotų petražolių,
100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų

Veiksmai:
Tuną perdėkite į sietelį ir nuvarvinkite, sudėkite į lėkštę ir sutrinkite jį šakute. Virtas bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus nuplaukite, pašalinkite kotelio pagrindus ir kiekvieną supjaustykite į aštuonias dalis.

Pupeles nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir blanširuokite penkiolika minučių verdančiame pasūdytame vandenyje. Po to perpilkite pupeles į sietelį ir leiskite visiškai nutekėti vandeniui. Ančiuvių file nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustykite. Žaliųjų salotų lapus nuvalykite, nuplaukite ir gerai nusausinkite.

Iš druskos, maltų juodųjų pipirų, acto ir augalinio aliejaus pagaminkite padažą. Į jį įmaišykite kapotas petražoles. Pjaustytus pomidorus, svogūnus, pupeles , bulvių kubelius, alyvuoges, tuną ir ančiuvių file sudėkite į salotinę, užpilkite padažu ir gerai viską išmaišykite. Žaliųjų salotų lapus išdėliokite į lėkštes ir ant jų išdėkite paruoštas salotas su tunais ir ančiuviais. Kiaušinius nulupkite, kiekvieną supjaustykite į aštuonias skilteles ir uždėkite ant viršaus. Apibarstykite petražolių lapeliais.

Patarimas.

Indas, kuriame bus ruošiamos salotos , turi būti pakankamai didelis, kad būtų galima viską laisvai išmaišyti. Tai labai svarbu, kad tolygiai pasiskirstytų padažas. Nuplautus žaliųjų salotų lapus reikia gerai nusausinti, kitaip padažas taps vandeningas ir salotos praras savo aromatą.

Similar Posts