Obuolių ir varškės pyragas
Jums prireiks:
Tešla
15 sausainių
2 valgomieji šaukštai cukraus
50 g sviesto arba margarino
Pirmajam įdaro sluoksniui
4 rūgštoki obuoliai
4 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas cinamono
25 g sviesto arba margarino
Antrajam įdaro sluoksniui
1 pakelis (250 g) varškės
200 ml grietinėlės
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui
150 ml grietinėlės
laimo vaisiaus arba citrinos
Veiksmai:
1. Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite riebalus . Sumaišykite sutrintus sausainius, riebalus ir cukrų. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu.
2. Nulupkite obuolius , išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos riebaluose kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės. Sudėkite obuolius į formą su sausainių mase.
3. Suplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi . Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai.
4. Suplakite grietinėlę . Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite apipabarstyti tarkuota laimo vaisiaus ar citrinos žievele.