Paelja su žuvimi ir jūros gėrybėmis
Jums prireiks:
Indelis midijų arba kalmarų,
300 gramų šaldytų krevečių,
150-200 gramų žuvies filė,
0,5 kilogramo ryžių,
žiupsnelis raudonųjų pipirų,
šafrano,
druskos pagal skonį.
Veiksmai:
Perplautus ryžius suberti į puodą, užpilti vandeniu (kad vos apsemtų) ir virti. Kai ryžiai išbrinks, keliskart įpilti skysčio iš konservų dėžutės ir virti toliau.
Žuvies filė supjaustyti mažais gabaliukais ir pakepinti, po to išvirtus ryžius sudėti į keptuvę ir sumaišyti su midijomis arba kalmarais, paskaninti šafranu, raudonaisiais pipirais ir druska. Krevetėmis, žalumynais ir citrinomis papuoštą patiekalą patiekti dideliame inde.