Paniruota vištiena arba kalakutiena su grybais
Jums prireiks:
600 g vištienos ar kalakutienos (krūtinėlės ar šlaunelių mėsos),
druskos, pipirų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas pieno,
0,5 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
3 šaukštai ištirpinto sviesto,
2 svogūnai,
300 g šviežių baravykų,
1 stiklinė sultinio,
1 šaukštas pomidorų tyrės,
2 šauštai grietinės,
0,5 citrinos sulčių.
Veiksmai:
Paukštieną supjaustyti gabalais, Iš šlaunelių kaulų galima neišimti, mėsos gabalus suvilgyti kiaušinio ir pieno mišinyje, apvolioti maltais džiūvėsėliais, apskrudinti svieste ir padėti šiltai. Tame pačiame svieste pakepinti griežinėliais supjaustytus svogūnus ir grybus, paskui įpilti sultinio ir truputi patroškinti.Pagardinti pomidorų tyrę, grietine arba citrinos sultimis. Į pagamintą padažą sudėti paukštieną ir uždengus dangčiu 15 – 20 minučių troškinti ant mažos ugnies orkaitėje arba ant viryklės.
Patiekti su virtais makaronais arba bulvėmis ir agurkų arba salotų lapelių salotomis. Padažą patiekti padažinėje. Skanaus!