Pietų amerikos kiaukutinių vežiagyvių salotos


Jums prireiks:

1 cikorija
200 g nuvalytų krevečių
200 g moliuskų
Be kiauto
Arba
400 g nuvalytų krevečių

Citrusinis padažas:
1 apelsino sultys,
1 cirtina su žieve
½ šaukštelio vanilinio cukraus
2 gabalėliai cukranendrįų cukraus
½ smulkinto raudonojo čili pipiro
2 šaukštas smulkiai
Supjaustyto laiškinio česnako
1 šaukštas aliejaus
½ šaukšto druskos
¼ šaukšto pipirų

Papuošimui:
2 šaukšteliai skrudintų
Kešių riešutų
2 šaukštai smulkiai supjaustyto
Laiškinio česnako

Veiksmai:

Vanilinis cukrus bei cukrus suberiamas į maždaug ¼ vaisių sulčių ir kaitinamas, kol ištirps. Puodas nuimamas nuo ugnies, supilamos likusios sultys. Padažas pagardinamas šviežiai sujaustytu čili pipiru, druska ir pipirais. Salotinė išklojama cikorijos lapais, ant jų sudedamos krevetės ir moliuskai. Supilamas citrusinis uždaras. Prieš patiekiant į stalą, patiekalas apibarstomas smulkintais laiškiniais česnakais bei kišju riešutais. Valgomas šiltas arba atšaldytas.

Similar Posts