Pievagrybių mišrainė
Jums prireiks:
250 – 300 g. pievagrybių,
3 – 4 pomidorai,
1 obuolys,
1 morka,
3 šaukštai alyvų aliejaus,
1 šaukštas grybų nuoviro,
0,5 citrinos sultys arba 1 šaukštas obuolių sulčių,
druskos,
cukraus,
garstyčių,
1 poras arba 1 mažas svogūnas,
krapų,
laiškinio česnako arba svogūnų laiškų.
Veiksmai:
Didesnius pievagrybius supjaustyti, mažesnius perpjausti pusiau arba palikti nepjaustytus. Grybus ištroškinti įdėjus 1 šaukštą alyvų aliejaus , ir ataušinti. Pomidorus ir obuolį supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su grybais. Iš likusio aliejaus , sulčių, išsiskyrusių troškinant grybus, ir prieskonių pagaminti padažą Į jį įmaišyti sutarkuotą morką, svogūną arba porą. Mišrainę sumaišyti su padažu. Papuošti žalumynais. Vietoj alyvų aliejaus padažui galima naudoti ir majonezą.