Pikantiškas kepsnys
Jums prireiks:
1kg avienos arba jautienos
1 stiklinė acto
1 stiklinė raudonojo vyno
3 kadagio uogos
1 svogūnas
lauro lapelis
5 šaukštai aliejaus
šalavijų lapelių
1 šaukštas taukų
žiupsnelis pipirų, druskos
Veiksmai:
Vynas su actu užvirinami, sudedami prieskoniai ir atšaldoma. Šaltu marinatu apipilama paruošta mėsa ir 24 valandas laikoma šaltai. Išėmus iš marinato, mėsa apšluostoma, įtrinama aliejaus, druskos, pipirų ir sutrintų šalavijų lapelių mišiniu. Paskui apkepama įkaitintame aliejuje. Mėsa perdedama į keptuvą, įdedama taukų ir uždengus kepama, palaistant likusiu marinatu. Iškepusi mėsa atvėsinama ir supjaustoma. Patiekiama su marinuotomis daržovėmis arba šviežių daržovių salotomis.