Pomidorai, įdaryti kumpiu
Jums prireiks:
1,8 – 10 pomidorų,
druskos, raudonųjų pipirų,
2,2 šaukštai sviesto,
3,1 stiklinė sultinio,
4,250 g kumpio ar dešros,
5,1 svogūnas ar poras,
6,2 virti kiaušiniai,
7,3 šaukštai grietinės,
8,3 šaukštai biriai virtų ryžių.
Veiksmai:
Pomidorų vidų išgremžti, pabarstyti druska ir pipirais. Kumpį ar dešrą sukapoti ar sumalti mėsmale. Kapotą svogūną pakepinti svieste, kol pasidarys skaidrus. Paskui kumpį, svogūną , kapotus kiaušinius ir ryžius sumaišyti su grietine. Pomidorus prikimšti įdaro, ant kiekvieno uždėti po gabalėlį sviesto, sudėti į formą, užpilti sultiniu ir 25 – 30 minučių kepti orkaitėje 200 ° C temperatūroje. Vietoj padažo galima patiekti sultinį, kuriame kepė pomidorai. (Į sultinį galima sudėti pomidorų minkštimus).
Pateikti su virtomis ar keptomis bulvėmis, salotų lapelių ar agurkų salotomis. Skanaus!