Purus grybų apkepas su kumpiu ir ryžiais
Jums prireiks:
300 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
100 g kumpio,
1 svogūnas,
druskos, pipirų,
1 šaukštas pomidorų tyrės,
1 stiklinė ryžių,
1 šaukštas sviesto,
1 stiklinė vandens,
1,5 stiklinės pieno arba sultinio,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
Veiksmai:
Kapotus grybus ir svogūną pakepinti su kubeliais supjaustytu kumpiu, pridėti pomidorų tyrės ir prieskonių. Nuplautus ryžius patroškinti kitame inde su sviestu , tada įpilti verdančio vandens ir toliau troškinti ant mažos ugnies arba orkaitėje. Kai ryžiai sugers visą vandenį, įpilti pieno arba sultinio ir dar troškinti, kol ryžiai suminkštės. Į ataušusią ryžių košę sudėti grybus, kiaušinių trynius, pasūdyti ir paskiausiai įmaišyti gerai išplaktus kiaušinių baltymus. Masę sudėti į riebalais pateptą formą. Paviršių apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu ir kepti, kol iškeps ir paraus. Apkepą patiekti karštą su grietine arba ištirpintu sviestu ir žalių daržovių salotomis. Skanaus!