Pyragas su vištiena


Jums prireiks:

Tešlai:
200 ml kvietinių miltų
75 g sviesto arba margarino
½ žiupsnelio druskos
½ arbatinio šaukštelio smulkiojo cukraus
2 valg. šaukštai vandens

Įdarui:
200 ml gabaliukais supjaustytos virtos arba ant grotelių keptos vištienos
100 ml kubeliais supjaustytų šviežių ilgųjų agurkų
50 ml žirnelių
50 ml kukurūzų grūdų
50 ml smulkiai supjaustytų porų
½ švelnaus arba mini crčme fraiche
50 ml kesella
½-1 valg. šaukštas sutarkuotų krienų
½-1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių
2 arbatiniai šaukšteliai smulkiojo cukraus
Griežinėliais supjaustytos salotos
6–8 mažieji pomidorai

Kitam įdarui:
100 ml kesella
50 ml švelnaus arba mini crčme fraiche
1 arbatinis šaukštelis pomidorų piurė
1 arbatinis šaukštelis smulkiojo cukraus
1 skardinė (170 g) krabų
200 ml išlukštentų krevečių
1 skardinė vilkžuvės ikrų
50 ml smulkiai supjaustytų krapų
100 ml gabalėliais supjaustytų šparagų

Papuošimui:
Krapai
Citrina

Veiksmai:

Sumaišykite visus tešlai skirtus produktus. Mažiausiai 30 min. palaikykite šaldytuve. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 200° temperatūrą. Sudėkite tešlą į dvi mažesnes formeles pyragams kepti arba į kitą indą, pritaikytą kepti orkaitėje. Kraštus uždenkite su folija. Padėkite ant grotelių apatinėje orkaitės dalyje ir kepkite maždaug 10 min. Po to nuimkite foliją ir pakepkite dar maždaug 10 min. Leiskite atvėsti.

Sumaišykite crčme fraiche, kesella, garstyčias, krienus ir geltonąjį cukrų. Įmaišykite vištieną, žirnelius, kukurūzus ir porus.

Sudėkite ant pyrago supjaustytas salotas, o ant jų tolygiai paskirstykite įdarą. Perpjaukite pomidorus pusiau ir išdėliokite ant įdaro.

Kitam įdarui:
Sumaišykite crčme fraiche, kesella, pomidorų piurė ir smulkųjį cukrų. Tada sudėkite kitus produktus.

Ant pyrago viršaus uždėkite supjaustytas salotas, o ant jų tolygiai paskirstykite įdarą. Papuoškite krapų šakelėmis ir citrinos skiltelėmis.

Similar Posts