Pyragėlai su džemo įdaru
Jums prireiks:
1.500 g varškės,
2.500 g miltų,
3.250 g margarino,
250 g džemo,
4.1 kiaušinis,
5.3 šaukštai grietinės,
6.1 šaukštelis sodos,
7.1 stiklinė cukraus.
Veiksmai:
Inde sumašyti grietinę su soda, šiek tiek palaikyti, kad nusėstų. Tada sudėti varškę, įmušti kiaušinį, sutakkuoti šaldytuve gerai sušaldytą margariną, suberti miltus, cukrų ir viską suminkyti ir valandą palaikyti šaldytuve. Tešlą iškočioti 0,5 cm storio sluoksniu ir supjaustyti 10*10 cm dydžio lopinėliais. Į vidurį dėti džemo ir lopinėlius užlenkti pusiau arba visus kampukus į viršų, ir gerai supildyti kraštus.
Vietoje džemo galima dėti obuolio gabalėlių, virtų kriaušių gabalėlių ar uogienės.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduoja. Skanaus!