Ryžiai, troškinti su grybais ir sūriu


Jums prireiks:
300 g šviežių arba konservuotų grybų,
2 šaukštai margarino arba sviesto,
1 svogūnas arba poras,
1 petražolė,
1 stiklinė ryžių,
2 stiklinės sultinio,
100 g apdžiūvusio sūrio,
5 pomidorai,
druskos, pipirų, imbiero, maltų džiūvėsėlių.

Veiksmai:
Grybus ,supjaustyti gabalėliais, svogūną ir petražolę—šiaudeliais ir troškinti riebaluose. Kiek patroškinus, suberti ryžius, įpilti sultinio, pridėti prieskonių ir baigti troškinti. Sūrį sutarkuoti, pusę jo sudėti į troškinį. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, pabarstyti žalumynais, apvolioti džiūvėsėliais ir kepinti riebaluose iš abiejų pusių, kol apsitrauks šviesiai rausva plutele. Su grybais ir sūriu ištroškintus ryžius perdėti į dubenį, papuošti keptų pomidorų skiltelėmis ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Patiekti su salotų lapelių arba agurkų salotomis. Skanaus!

Similar Posts