Ryžių apkepas su kokosu
Jums prireiks:
1 stiklinė ryžių,
0,5 stiklinės razinų be kauliukų,
3 stiklinės verdančio vandens,
1 arbatinis šaukštelis cinamono,
2 arbatiniai šaukšteliai dirbtinio medaus.
Veiksmai:
Išplaukite ryžius ir kokoso drožleles supilkite į verdantį vandenį. Virkite 5-7 min, po to dėkite išplautas razinas, gerai išmaišykite ir uždenkite, kai prisirinks garų, nukaiskite, šiltai apvyniokite ir palaikykite 20-30 min, kad išbrinktų. Po to įberkite cinamono, išmaišykite ir sukrėskite į metalinę torto formą, pateptą aliejumi. Masę gerai suspauskite, 5 min palaikykite formoje, kad atvėstų. Tuomet supjaustykite gabaliukais ir, jeigu trūksta saldumo, užpilkite dirbtiniu medumi, praskiestu vandeniu. Galima pabarstyti kepintomis sezamo sėklomis arba graikiško riešuto trupinėliais.